Hoe maak ik een declaratie?

Declaraties in CuBus kunt u doorgeven op de volgende locatie: Personeel > Mijn declaraties.

Wanneer u op deze locatie bent aangekomen klikt u op de '+'-knop . U bevindt u nu in het nieuwe declaratie formulier.

Hier vult u de volgende instellingen in:

• Datum van/Datum tot: De declaratie gaat over welke periode?
  • Valuta:

Standaard staat deze op de standaard valuta van de organisatie, mocht dit voor deze declaratie afwijken, stel dit dan hier handmatig in.

Vervolgens klikt u op de '+'-knop

Hier vult u de volgende instellingen in:

• Datum: Datum van de declaratie.
  • Declaratietype: Selecteer een type uit het keuzemenu:
    • Auto
      • OV
    • Vliegtuig
      • Contanten
    • Overig.
    • Beschrijving: Geef de declaratie een beschrijving.
    • Afstand in Km:

Vul het aantal Km in.

(Deze instelling is alleen zichtbaar als u bij de instelling ‘Declaratietype’ ‘Auto’ heeft gekozen.)

• Vergoeding per Km:

Vul hier de vergoeding in per Km.

(Deze instelling is alleen zichtbaar als u bij de instelling ‘Declaratietype’ ‘Auto’ heeft gekozen.)

• Bedrag inclusief belasting: Vul hier het totaalbedrag in incl. btw.
  • Reeds ontvangen bedrag:

Heeft u al een bedrag ontvangen?

Dan kunt u dat hier vermelden.

Heeft u een betaalbewijs?

Selecteer dan ‘Ja’ er vindt zich dan onderaan de pagina een nieuwe sectie.

• Project: Is er aan de declaratie een project verbonden? Dan kunt u die hier selecteren.
  • Projectstap: Als u bij de voorgaande instelling een project heeft gekozen, kunt u hier een projectstap kiezen.
  • Projectactie: Als u bij de vorige instelling een projectstap heeft gekozen, kunt u hier een projectactie selecteren.
  • Voeg betaalbewijzen toe: (Dit is alleen zichtbaar wanneer u de instelling ‘Betaalbewijs?’ op ja heeft gezet.)
    • Klik op de '+'-knop om een betaalnotitie toe te voegen
      • Klik op de knop Upload om een bestand te selecteren en te uploaden naar CuBus.
    • Geef vervolgens een beschrijving op, en een totaalbedrag op de bon.
      • Klik vervolgens op OPslaan

Klik nu op Opslaan bovenaan de pagina. U bent klaar.